ZONNEPANELEN KOPEN? WAT LEVERT DAT OP?
Een lagere energie rekening.
Minder afhankelijkheid van een energieleverancier
Bijdrage aan een beter milieu
Een beter energielabel van uw woning
HOEVEEL BESPAAR IK MET ZONNEPANELEN?
De opbrengst van de zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren.
De effectieve lichtinval (bij schuin invallend licht is de opbrengst lager)
Het seizoen. Er is langer zonlicht in de zomer, de zon staat hoog aan de hemel en er is minder bewolking
Rendement. Het percentage van de energie in het op het zonnepaneel vallende zonlicht dat wordt omgezet in elektriciteit. Het rendement verschilt per type zonnecel en de ouderdom.
Temperatuur.
WERKEN ZONNEPANELEN MET BEWOLKING?
Ook wanneer de zon niet optimaal schijnt is de kans zeer groot dat u nog ruim voldoende energie kunt opwekken. Ook met licht bewolking.
WAT IS DE TERUGVERDIENTIJD VAN ZONNEPANELEN?
De terugverdientijd hangt af van het aangeschafte systeem en de stroomprijs.
Binnen gemiddeld 6 tot 7 jaar heeft u de investering terugverdiend.
WAT KOSTEN ZONNEPANELEN?
Woudenberg Solar Energy is hier graag helder over. Onze zonnepanelen hebben een goede aankoopprijs. Maar dan heeft u ook goede eigen zonnepanelen waarmee u jarenlang veel geld bespaart. Bij Woudenberg Solar Energy koopt u de beste kwaliteit. Natuurlijk altijd voor een scherpe prijs. De BTW op de aankoop en installatie kan verder via de Belastingdienst teruggevraagd worden. Zo kosten de zonnepanelen al direct minder.
WELKE SOORTEN ZONNEPANELEN ZIJN ER?
De meest voorkomede soorten panelen zijn mono- en polykristallijne zonnepanelen. Mono panelen zijn zwart, Poly panelen zijn blauw. De zwarte panelen zijn duurder maar hebben over het algemeen ook een hoger vermogen. De blauwe panelen verdienen zichzelf sneller terug.
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ZWARTE EN BLAUWE PANELEN?
Het verschil zit in het productieproces. Het Silicium in de zonnecellen vormt kristallen. Bij Poly-kristallijne zonnepanelen staan deze als waaiers naar buiten, waardoor ze sneller licht uit de omgeving opnemen.
Bij mono-kristallijne zonnepanelen staan de kristallen allemaal dezelfde richting op. Hierdoor produceren ze beter bij direct zonlicht. In Nederlandse omstandigheden hebben beide type panelen dezelfde opbrengst wanneer dit over een heel jaar wordt berekend.
WAT ZIJN DE AFMETINGEN VAN ZONNEPANELEN?
Er zijn diverse afmetingen mogelijk. Zo hebben dunne film panelen een andere standaard afmeting dan standaard zonnepanelen. Over het algemeen geldt, hoe groter hoe groter het potentieel opgewekte vermogen. Zonnepanelen voor een plat dank hebben dezelfde afmeting als voor een schuin dak. Een standaard paneel is ongeveer 1,5m2 per zonnepaneel. De dikte van een paneel varieert tussen de 35 en 50 cm.
KAN IK SUBSIDIE KRIJGEN ALS IK ZONNEPANELEN AANSCHAF?
De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald en daardoor ook zonder subsidie een verstandige investering met hoog rendement! De overheid heeft de landelijke subsidie voor particulieren stop gezet. Soms zijn er regionale en lokale subsidies beschikbaar bij gemeenten.
WAT BEPAALT DE LEVENSDUUR VAN MIJN ZONNEPANELEN?
Zonnepanelen slijten over hun levensduur. De fotovoltaïsche zonnecellen van silicium kennen een degradatie. Bij een goede kwaliteit is de degradatie beperkt. Hoe zuiverder het silicium hoe minder de degradatie is. Uw zonnepanelen liggen jarenlang in weer- en wind.
Daar moeten ze wel tegen kunnen. Een degelijk product zorgt ook na vele jaren voor een optimale productie, Daarom kiest Woudenberg Solar Energy voor kwaliteitsproducten van de beste materialen en een betrouwbare fabrikant die een lange levensduur kan garanderen.
HOE BEREKENEN JULLIE HET AANTAL ZONNEPANELEN DAT IK NODIG HEB?
Het benodigde aantal zonnepanelen berekenen wij aan de hand van uw stroomverbruik op jaarbasis en de kenmerken van uw dak, zoals de oppervlakte, oriëntatie, hellingshoek en schaduwvorming
WAAROM VRAGEN WIJ NAAR UW ENERGIEVERBRUIK BIJ LOCATIEBEZOEK?
Op basis van uw energieverbruik berekenen wij hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om tot de maximale besparing te komen.
WAT GEBEURT ER MET DE STROOM DIE IK OPWEK?
De opgewekte stroom wordt als eerste gebruikt voor de apparaten in uw huis, zoals de vaatwasser of koelkast. Wekt meer stroom op dan er op dat moment nodig is, dan levert de installatie de stroom terug aan het elektriciteitsnetwerk.
Heeft u meer stroom nodig dan de zonnepanelen opwekken> Dan levert uw energieleverancier de stroom die u nodig heeft.
WAT MOET IK DOEN OM ENERGIE TERUG TE KUNNEN LEVEREN?
Na installatie aanmelden bij energie leverancier?
WAT IS DE VERGOEDING VOOR MIJN TERUG GELEVERDE STROOM?
Heeft u stroom terug geleverd aan het net, dan streept de energieleverancier dat op de jaarafrekening weg tegen de energie die u geleverd heeft gekregen. Deze vorm van verrekening noemt men salderen.
WELK EFFECT HEBBEN ZONNEPANELEN OP DE WAARDE VAN MIJN HUIS?
Een positief effect. De waarde van uw woning is mede afhankelijk van de hoogte van het energielabel. Hoe energiezuiniger uw huis, hoe hoger het energielabel wordt.
WELKE DEEL VAN DE BTW KAN IK TERUG KRIJGEN?
U kunt het gehele BTW bedrag over de zowel de aanschaf- als de installatie van uw zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. U betaalt in het jaar van aanschaf wel de 21% BTW over de opgewekte stroom.
WAAROM HEB IK EEN OMVORMER NODIG?
De elektrische apparaten in huis werken op wisselstroom en zonnepanelen genereren gelijkstroom.
De opgewekte gelijkstroom wordt daarom door de omvormer omgezet naar 230 volt wisselstroom. De wisselstroom kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet.
MAAKT EEN OMVORMER GELUID?
Een omvormer is meestal net zo groot als een computerkast. Omvormers zijn voorzien van een ventilator en een transformer die een zacht zoemend geluid maakt,
Het geluid verschilt per merkt en type, maar geluidloze omvormers bestaan helaas niet. Denkt u daarom vooraf na over de plaatsing van de omvormer.
WAAR WORDT DE OMVORMER GEPLAATST?
Bij voorkeur plaatsen wij deze op zolder, in de garage, bij de CV, in een was-of bergruimte of buiten in de schaduw. Vervolgens wordt er een kabel getrokken van de zonnepanelen naar de omvormer. Ook wordt er een leiding gelegd naar de meterkast. De zonnepanelen moeten voor de veiligheid via een aparte leiding worden aangesloten op een eigen groep in de meterkast. Wanneer geen vrije groep beschikbaar is, moet er een extra groep worden aangelegd.
LEVEREN MIJN ZONNEPANELEN STROOM ALS DE GEWONE STROOM UITVALT?
Nee, uw omvormer schakelt automatisch uit als de stroom uitvalt. Dit is voor de veiligheid van het systeem.
HEB IK ACCU’S NODIG?
Nee, de aanschaf van een accu is door de salderingsregeling met het energiebedrijf nog niet financieel aantrekkelijk.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.