Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel, kortweg PV-paneel is een paneel, dat met behulp van fotovoltaïsche cellen in het paneel, een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.
De omvormers zijn een zeer belangrijk deel bij elke zonnepanelen installatie. Ze zorgen er voor dat gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom en dat de panelen zo optimaal mogelijk presteren, daarnaast meet de omvormer voortdurend de opbrengst en maakt deze inzichtelijk via het display of een app op uw telefoon/tablet. Er zijn verschillende type omvormers, Aircon Solar beoordeeld elk dak afzonderlijk en zorgt voor de meest geschikte omvormer.

String omvormers
Bij een string omvormer worden alle panelen aan elkaar gekoppeld en vervolgens op een centrale omvormer aangesloten. Deze installatie wordt het meest toegepast bij situaties waarbij alle panelen dezelfde richting opstaan en allemaal even veel zonlicht ontvangen.
Micro omvormers
Bij micro-omvormers heeft elk paneel een eigen omvormer. De panelen worden direct aangesloten op de wisselstroom. Bij deze omvormers is het dus mogelijk om per paneel te opbrengst te meten. Dit systeem wordt vaan gebruikt bij kleinere installatie of wanneer de panelen uit elkaar liggen, waardoor ze niet evenveel zonlicht ontvangen.
SolarEdge
Bij SolarEdge heeft elk paneel zijn eigen zgb. “power-optimizer”. Deze optimizers worden vervolgens gekoppeld aan een centrale omvormer die de gelijkstroom omzet in wisselstroom. Deze omvormers worden vaak toegepast bij grotere installaties waarbij de panelen uit elkaar liggen niet evenveel zonlicht krijgen.

– String omvormer
– Optimizer
– Enphase

Wil je meer informatie over zonnepanelen of vrijblijvend een offerte laten opmaken? Neem dan contact met ons op.